Dos nous comerços i l'Oficina de Turisme per portar fins a 300.000 visitants al centre d'Olot

L’obertura de dos nous comerços al centre d’Olot suposarà la creació de 14 nous llocs de treball i segons l’Ajuntament s’espera que portin fins a 300.000 persones anuals. El consistori assegura que han de servir per a revitalitzar tota la zona juntament amb la Plaça Mercat.

Presentació Mango Abacus i Oficina Turisme (Jordi Altesa)

L’Ajuntament d’Olot ja ha adjudicat els dos locals comercials que hi haurà als baixos de l’antic Hospital Sant Jaume. La cooperativa Abacus i la tèxtil Mango ocuparan els dos locals. Abacus s’instal·larà davant la Plaça Mercat i Mango a les antigues consultes externes. El regidor de promoció de la ciutat, Estanis Vayreda, ha assegurat que serà la “segona gran transformació del centre després de la Plaça Mercat”.

La transformació immediata suposarà segons Vayreda entorn a un milió d’euros en l’adaptació dels espais i s’espera que aporti entre 280.000 i 300.000 visitants anuals, també segons els càlculs del regidor. Aquests se sumaran als ja 40.000 que cada mes visiten la Plaça Mercat. Els dos operadors nous també s’han compromès en la vida comercial de la ciutat. Abacus serà un local gestionat directament per la cooperativa però Mango serà una franquícia liderada per inversors de la comarca. S’espera que l’obertura sigui abans de Nadal mentre que l’Oficina de turisme ha d’estar per Sant Lluc.

La resta de l’edifici, properament

La propietat dels locals seguirà en mans de l’Ajuntament d’Olot que rebrà uns diners pel lloguer d’aquests espais que, segons l’alcalde Mia Corominas, han de revertir en la millora de la resta del Sant Jaume. En aquest aspecte, ha avançat que s’espera poder donar en breu notícies respecte al centre residencial.

Respon