Duaita Prats exposa al Museu d’Història de Catalunya un treball sobre la Model de Barcelona

Es tracta d’una exposició que busca traslladar a l’espectador les emocions que es viuen dins d’una presó. Prats també vol trencar estigmes de la societat i donar a conèixer un món desconegut pels ciutadans.

Una de les imatges que es poden veure a l’exposició de l’artista olotina (Duaita Prats)


Ni totes les persones dolentes són a la presó, ni totes les persones bones viuen en llibertat. La presó no és el que sembla. Dins les cel·les hi ha amor, odi, desconfiança, ràbia, amistat i un infinit de contrastos que queden aïllats pels barrots. A la presó s’atura el temps. Duaita Prats vol transmetre totes aquestes sensacions a través de l’exposició “Desconstruint la Model”, una mostra que relata com l’artista olotina veu la presó de Barcelona. El seu discurs es basa en l’experiència que va viure en diverses visites a l’equipament quan estava en servei. Ella mateixa ho explica a Ràdio Olot.

 

L’artista olotina ha estat un any treballant en aquesta mostra que combina fotografia, text i audiovisual. Duaita diu que aquesta ha estat una de les obres que més l’han transformat. També explica que l’hi ha permès conèixer més a fons el context polític en què s’emmarca.

 

L’exposició s’obre al públic aquest cap de setmana i es podrà veure fins al 17 de febrer. L’obra compta amb un centenar d’escenes. Un cop finalitzat el seu període al Museu d’Història de Catalunya, l’exposició pretén visitar altres ciutats.

Respon