Duaita Prats i Eugeni Prieto retraten l’”ànima d’artista” de diferents creadors gironins

Han publicat un llibre amb un recull de fotografies d’artistes de la demarcació que busca transmetre l’esperit creador de cada un d’ells. Sota el nom de “79 ànimes d’artista en l’univers gironí”, la publicació recull creadors garrotxins com Anna Manel·la, Narcís Coderch o Quim Domene.

Duaita Prats i Eugeni Prieto 

La passió per l’art és el vincle que uneix els 79 artistes que apareixen al llibre. Són creadors que, la majoria, no han ocupat grans espais escènics ni mediàtics, però que formen l’”univers gironí” que descriuen Duaita Prats i Eugeni Prieto. El fotògraf tarragoní hi posa els retrats i la periodista i artista garrotxina, la composició. Ella mateixa explica que el llibre recull tota mena de disciplines artístiques.

 

Prats també remarca que el llibre busca donar veu i ser un recull d’aquell art que no apareix en grans escenaris ni en els focus mediàtics, però que configura un univers artístic reconegut. L’autora de “79 ànimes d’artista” també recorda que el llibre es va cuinar durant el confinament.

 

Segons Duaita el número 79 no està buscat i es tracta d’una coincidència entre els dos autors. “79 ànimes d’artista de l’univers gironí” va veure la llum a principis de juliol. La publicació té una edició especial i només s’han fet 200 exemplars. Entre els artistes que hi apareixen hi ha els garrotxins Quim Domene, Anna Manel·la, la mateixa Duaita Prats, Narcís Coderch o Mariona Comelles.

Respon