D'un altre planeta

La vuitena medalla d’or mundial ja és a casa. El Club Patinatge Artístic Olot se la va emportar de Reus amb una exhibició que va fer vibrar tot el pavelló. Les patinadores de Ricard Planiol van completar el ‘Respira’ sense errors i van rebre quatre deus.

Les campiones, just abans de recollir les medalles d'or (Anna Prat)

Així vam viure en directe el 'Respira,' les puntuacions i les primeres reaccions dels protagonistes en la retransmissió especial de Ràdio Olot, amb David Planella, Anna Prat i Gemma Jou: 

DAVID PLANELLA | La llegenda del CPA Olot és ben viva. En els últims 12 anys, no ha parat de col·leccionar títols de tota mena i dissabte va celebrar el més esperat: un Mundial a prop de casa i amb tota l’afició. Aconseguir el vuitè de la història a Reus va ser indescriptible. Sobretot, per la manera com es va produir. A la pista d’uns dels grans rivals, amb 600 olotins a les graderies i amb una exhibició a la pista que va fer aixecar tothom dels seus seients, fins i tot la llotja d’autoritats. El ‘Respira’ va sortir gairebé perfecte; en total, va sumar 136,2 punts i en la puntuació artística quatre jutges li van donar un 10, cosa que té més mèrit si tenim en compte que les olotines van sortir a pista en la quarta posició. 

La perfecció no existeix, però les patinadores del CPA Olot  s’hi van acostar. Van ser molt superiors al Masnou, que va quedar segon amb ‘Laberint’, i a les italianes del Cristal Skating, que van ser terceres amb ‘Gran Casino’. La decepció catalana de la jornada va ser el Reus Deportiu, que no va pujar al podi. Les reusenques competien a casa, en teoria amb el públic a favor, però a l’hora de la veritat els 600 olotins encara es van fer sentir més. 

Les patinadores olotines se superen any rere any i saben posar en pràctica les coreografies que pensa Ricard Planiol. El gran artífex, l’arquitecte d’uns balls que amb un punt més de risc que els altres sedueixen tothom i que ja han donat a l’entitat 53 títols en 12 anys. El mateix Planiol admet que han posat el llistó molt amunt i que el repte és continuar-se superant. El proper Mundial serà a Cali, Colòmbia. Abans, però, tocarà tornar a començar la temporada al gener amb el campionat de Girona, el primer on es podrà veure la nova coreografia, la que ha de substituir el ‘Respira’, que a hores d’ara és un secret molt ben guardat.  . 

Respon