En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Durant quatre mesos un procés participatiu decidirà usos i estil del nou Firal

L'objectiu és que s'arribi a un consens entre totes les parts que eviti fer una consulta sobre el tema
| 9 de febrer de 2016
Durant quatre mesos un procés participatiu decidirà usos i estil del nou Firal

Aquest dimecres comença el procés participatiu per a decidir com ha de ser i què s’hi ha de fer al nou Firal d’Olot. Per primera vegada, es farà un projecte popular per tal de decidir com ha de ser aquest espai que s’ha d’haver reconvertit el 2018 que combinarà les trobades presencials amb les intervencions virtuals.

 El Firal en dia de mercat 2 (Jordi Altesa)

Aquest dilluns al vespre ja hi ha hagut una primera trobada al Casal Marià per explicar les intencions i els projectes que hi ha amb la remodelació del Firal. Un projecte que tindrà tres vessants: els tallers presencials, les activitats itinerants i la participació online a través d’una pàgina web, les xarxes socials i fins i tot una aplicació per a dispositius mòbils. La tinenta d’alcalde responsable de participació ciutadana, Núria Fité, ha explicat que el procés durarà quatre mesos i que aspiren al màxim de participació.

Per tal de que en el procés hi hagi el màxim de persones actives en la decisió, col·lectius com els infants o la gent gran estaran vehiculades a través d’escoles, instituts i casals. La primera reunió serà aquest dimecres a dos quarts de vuit del vespre a la Sala Torín d’Olot. Tot plegat durarà quatre mesos i després es començarà a dissenyar el projecte arquitectònic.

La consulta només si no hi ha consens

La intenció és que el consens sigui el prioritari i que marqui el resultat final de la proposta. Si tot surt com s’espera, confien que amb el resultat dels debats n’hi haurà prou per tenir la decisió final i per tant a hores d’ara es descarta fer una consulta ciutadana per a prendre la decisió. Només es farà si el procés és incapaç d’arribar a un projecte definitiu. El que sí que es manté segur és la consulta sobre els correbous. Així ho argumenta l’alcalde d’Olot, Mia Corominas.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum