Educació confirma que es faran cribatges massius a escoles de la Garrotxa

El director dels serveis territorials a Girona ho ha assegurat en una entrevista a Ràdio Olot. Així, l’estratègia del Departament de Salut també arribarà a la comarca a partir de la setmana que ve. Queda per detallar quines escoles participaran en una iniciativa que preveu fer testos PCR a alumnes, pares, professors i personal administratiu a diferents centres del país. 

Els testos es faran a pares, alumnes i personal dels centres (Pau Masó)


Els testos massius havien de començar aquest dimarts, però finalment Salut i Educació ho han retardat fins a la setmana que ve. Són mig milió de proves PCR que es faran a tota persona relacionada amb el món educatiu. Se seleccionaran centenars de centres de tot Catalunya per tal de controlar i conèixer l’evolució de la pandèmia dins les aules. El director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, ha confirmat en una entrevista a l’Informatiu Migdia de Ràdio Olot, que la Garrotxa serà un dels llocs on es faran proves.

 

De moment, el Departament encara no ha comunicat a quines escoles garrotxines es farien els testos. Són cribratges que ajudaran a detectar casos asimptomàtics. Fonalleras explica que es faran a tots els membres i actors d’un centre educatiu.

El TraçaCovid, una eina més

A més dels testos massius a escoles i instituts, el Departament de Salut també ha posat en marxa una aplicació que recull totes les incidències que sorgeixin a partir d’ara a les escoles. S’anomena TraçaCovid i juntament amb els testos massius, són les principals eines que Salut i Educació han posat en marxa per controlar la pandèmia a les aules.

 

A més, també s’ha posat en marxa el projecte “Escoles sentinella”. Es tracta d’una iniciativa que preveu recollir informació d’una cinquantena de centres educatius del país per conèixer l’evolució de la pandèmia. Darrere el projecte hi ha l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Institut de Salut Global de Barcelona. Es tracta d’un complement als 500.000 testos PCR que preveu fer Salut, a partir de la setmana que ve, a diferents escoles de Catalunya, entre elles, algunes de la Garrotxa.

Respon