Educació descarta obrir una escola a Bianya el 2021

El Departament ha traslladat al municipi que, ara mateix, no és possible fer obra nova. L’Ajuntament prefereix esperar abans que col·locar barracons, que segons el consistori, després poden costar de treure. L’alcalde i el conseller es van trobar fa setmanes en una reunió amb altres municipis gironins interessats a reobrir escoles rurals.

Imatge de la zona on està plantejada l’escola del poble (Google)


Preferim esperar, abans que posar barracons. Aquesta va ser la resposta de l’alcalde de Bianya a l’oferta del Departament. Educació està disposat a reobrir l’escola del municipi, però, de moment, no veu factible construir un edifici nou. La conselleria aposta per recuperar aquelles escoles rurals de municipis que tinguin edificis disponibles i així, veient la situació de pandèmia, evitar la construcció d’un nou equipament. L’alcalde de Bianya, Santi Reixach, explica a Ràdio Olot com va anar la reunió que va tenir amb el conseller Bargalló fa unes setmanes.

 

Tot i això, el Departament visitarà els terrenys d’Hostalnou de Bianya on es preveu que hi vagi l’escola de Bianya.

 

L’Ajuntament de Bianya fa anys que es mostra a favor de construir una escola al municipi. Defensa que, de moment, la natalitat hi acompanya i una escola sempre “fa poble”. El projecte educatiu del municipi, però, contempla la construcció d’un edifici nou, una necessitat que ara mateix el Departament no comparteix, i que per tant, haurà d’esperar.

 

Respon