El 2014 es van duplicar els robatoris amb força als comerços d'Olot

Ho avança Ràdio Olot: El 2014 es van disparar els robatoris amb força als comerços d’Olot. El 2014 es van quasi duplicar les denúncies d’aquest tipus a la ciutat. Tot i això, el cap de la Policia diu que la situació aquest any s’està reduint, especialment allà on hi ha càmeres de vigilància. És la nota negativa d’un any marcat per la baixa en tot allò relacionat amb la delinqüència.

Robatori Comerç (ecuavisa.com)

El 2013 es van posar 51 denúncies per robatoris a comerços d’Olot però el 2014 aquesta xifra es va quasi duplicar fins arribar a les 94. A això cal sumar-hi que en empreses de polígons es va passar de 10 a 19. Una situació però que la Policia Municipal considera puntual ja que aquest any sembla que ja s’està reduint, sobretot als llocs del centre on hi ha les càmeres de vigilància. Una eina que, segons admet el cap de la Policia Municipal Ignasi López, “pot haver traslladat els lladres a comerços de fora del centre”.

Aquesta és la dada més alarmant d’un any en matèria de seguretat amb menys delictes denunciats, segons la memòria de la Policia Municipal d’Olot. Les faltes han baixat en més d’un centenar i els delictes en prop d’una setantena.

Notes positives del 2014

Les notes positives de la seguretat del 2014 són la reducció de temes com les estrebades i els robatoris amb força a domicilis ja que han seguit baixant segons la Policia i n’hi va haver 56 casos. Amb tot, el cap de la policia assenyala a Ràdio Olot que comparant les dades d’Olot amb ciutats properes i semblants, les dades no es poden considerar alarmants. Aquest 2014 també s’ha reduït el nombre de robatoris violents, una modalitat que va generar alarma sobretot a la Costa Brava. Hi ha hagut algun cas darrerament però no perquè hi hagi un grup organitzat: simplement ha passat quan algú no s’esperava trobar-se algú a dins de la llar on robava. Els casos de lladres silenciosos també són testimonials.

Respon