El 50% dels bars i restaurants de la Garrotxa han obert durant la primera setmana de fase 1

Molts altres ho volien fer, però no han pogut. El sector valora la primera setmana d’obertura mirant més la il·lusió que la butxaca. Reconeixen que només amb la terrassa no en fan prou per cobrir gastos i asseguren que també fan de “psicòlegs” als clients.

Les terrasses s’han omplert durant la primera setmana de fase 1 (Pau Masó)

La il·lusió és el sentiment que més ha pesat en els restauradors a l’hora d’obrir el seu local durant la primera setmana de la fase 1 del desconfinament. Afirmen que després dels primers set dies de fase 1 se senten més valorats. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa és Gerard Xifra en declaracions a Ràdio Olot.

 

La setmana passada van obrir la meitat dels bars i restaurants de la comarca. Molts altres, no ho van poder fer per la impossibilitat de tenir terrasses. A Olot, per exemple, s’han posat facilitats per ampliar excepcionalment aquests espais, i prop d’una quarantena d’establiments s’hi han acollit. Tot i això, Xifra diu que el factor que més pesa a l’hora d’obrir és el tipus de clients.

 

Respectar les mesures

Des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es mostren satisfets per la resposta de la gent. Tot i això, reconeixen que en alguns casos han hagut de recordar les mesures de seguretat i s’han trobat amb clients que volen conversar més que mai.

 

La situació actual ha provocat que l’oferta gastronòmica es vegi afectada en molts bars i restaurants. Tant la falta de personal com de gènere, són alguns dels condicionants. Els restauradors recorden que encara que obrin, no vol dir que els problemes ja s’hagin acabat. Per això segueixen reclamant ajudes a les administracions.

Respon