El Ball Pla de Sant Miquel fa 75 anys

El Ball Pla de Sant Miquel fa 75 anys. En el marc de la festa del barri, s’han convidat totes les pubilles que hi ha hagut perquè participin a la desfilada d’aquest dissabte. Serà especial, amb canvi de recorregut inclòs, i servirà per celebrar l’aniversari d’aquest ball històric de la ciutat. Els organitzadors avisen que fa falta gent jove per garantir-ne el futur.

Presentació dels 75 anys del Ball Pla a l’Ajuntament d’Olot. Foto: Ràdio Olot

Ara fa 75 anys, els pabordes que organitzaven la festa major del barri de Sant Miquel d’Olot es van inventar el seu propi Ball Pla. Al principi, els homes anaven amb barret i llacet i vestien d’una manera estrafolària, mentre que les dones portaven tires de paper sobre el vestit. Va ser més tard que tots els vestits es van fer de paper, com ara. Les Carmes són dues de les cosidores que ja fa mesos que treballen en els vestits d’aquest any tan especial.

Per commemorar el 75è aniversari del Ball Pla, dissabte es farà un homenatge al pubillatge. S’han convidat totes les pubilles que ha tingut el barri de Sant Miquel  perquè formin part de la desfilada, que preveu reunir, en total, unes 200 persones. Aquest any la participació està assegurada, però de cara al futur, a Sant Miquel no ho veuen tan clar. Un dels responsables del Ball Pla, Carles Soler, demana gent jove que agafi el relleu.

El 75è Ball Pla de Sant Miquel començarà dissabte a dos quarts de 8 del vespre al casal del barri, on s’han preparat tots els vestits de paper. El primer dia de la festa, divendres, també hi haurà una xerrada de Gil Anglada que servirà de pregó i s’entregarà el primer Gat Honorífic de Sant Miquel. Són dues de les iniciatives que ha preparat la comissió de festes. Jordi López n’és membre.

A la festa del barri de Sant Miquel, aquest cap de setmana, també hi haurà el ball dels gegants i una cercavila, concerts, teatre i una concentració de vehicles antics, entre d’altres.

Respon