El basalt garrotxí protagonitza la nova exposició de Xavier de Torres

Sota el nom de ‘Crear és respirar’ l’artista establert a la comarca  mostra el seu treball escultòric i pictòric. Ho fa amb escultures de basalt i pintures a l’oli. Les seves obres es podran veure fins al 13 d’abril a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa.

Imatge de l’exposició de Xavier Torres (Olot Cultura)


Després d’exposar a ciutats com Nova York, Berlín o Mont-Real, entre altres, ara és el torn de la Garrotxa. Xavier de Torres presenta per primer cop el seu treball a la comarca. Ho fa amb un conjunt d’obres on uneix el basalt garrotxí amb el del Parc Natural del Cabo de Gata. El mateix de Torres explica que l’exposició vol trencar la barrera de l’artista amb l’espectador.

 

L’artista Xavier de Torres i Montse Mallol, directora de Museus d’Olot, durant la presentació (Jordi Barranco)

La mostra també inclou alguns olis que reforcen la unió amb l’obra escultòrica. Arribat a Begudà fa gairebé 20 anys, de Torres ha après a treballar amb el basalt de la Zona Volcànica de la Garrotxa, del que en destaca les seves característiques.

 

La mostra es pot visitar a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa fins al 13 d’abril. Paral·lelament, s’han programat diverses activitats puntuals relacionades amb l’exposició, com visites guiades a càrrec de l’artista o  una performance al pati de l’Hospici.

Respon