El carrer dels Sastres d’Olot comença a omplir-se d’emprenedors

L’Ajuntament ja ha seleccionat els primers artesans que ocuparan alguns locals buits de la zona. Són tres projectes relacionats amb la restauració, el disseny i l’estampació. El consistori preveu que com a molt tard el mes que ve, ja puguin obrir els nous establiments.

L’Ajuntament vol que el carrer dels Sastres torna a tenir vida (Pau Masó)


A hores d’ara els emprenedors ja haurien d’estar situats, però les obres dels locals s’han retardat i no podrà ser fins d’aquí un mes com a molt tard. L’Ajuntament treballa a contratemps per deixar a punt els establiments. Són locals buits que el consistori ha llogat i que ha posat a disposició d’emprenedors a un preu reduït. D’aquesta manera es vol incentivar el carrer dels Sastres i posar fil a l’agulla a la dinamització del Nucli Antic. El regidor de Promoció Econòmica de la ciutat és Estanis Vayreda.

 

Després d’un procés de selecció on s’hi van presentar sis candidats, tres emprenedors ocuparan els tres primers locals que ha llogat l’Ajuntament. Es tracta d’un taller d’estampació, un altre de tapisseria i restauració, i un últim de costura creativa. Els responsables de dos d’aquests negocis són l’Anna i l’Oriol.

 

Tant l’Anna com l’Oriol formen part de la Iera, una associació que agrupa diversos artesans de la ciutat. De cara a l’any que ve, el consistori ja ha anunciat que té intenció d’obrir noves convocatòria i nous locals. Arreglar els tres establiments que s’obriran d’aquí poc ha costat 20.000 euros.

 

Respon