El cartell del Carnaval d’Olot torna als seus orígens

En commemoració dels 30 anys de carnestoltes a la ciutat, el Centre d’Iniciatives Turístiques ha volgut que fos l’autor del primer cartell qui dissenyés el d’aquest any. Jaume Bach ha assimilat les mateixes idees que va plasmar en la primera obra que va fer. Ha substituït el dimoni pel porc, però ha mantingut la mateixa línia que va plasmar en la primera edició del carnaval a la ciutat.

Imatge del porc del cartell de Jaume Bach 


El cartell d’aquest 2019 manté l’esperit del primer dibuix que es va fer per anunciar el 1990 la primera edició del carnestoltes a Olot. No només en la forma sinó també en la inspiració. El Centre d’Iniciatives Turístiques ha encarregat l’obra d’enguany a qui va ser l’autor del primer cartell: Jaume Bach. L’artista garrotxí ha volgut seguir la línia del dibuix que va fer trenta anys enrere. Ho explica a Ràdio Olot.

 

Bach també explica que ha volgut relacionar la celebració de Quaresma amb el carnaval utilitzant “la carn” del porc. L’estètica d’un cartell i l’altre és idèntica. Únicament canvien els colors i la figura principal. Bach explica quin és el procés per idear un cartell.

 

L’obra de Jaume Bach serà la cara visible del Carnaval d’Olot 2019. Un cartell que s’emmarca a la perfecció en la celebració dels 30 anys. Una fita que aquest dissabte es posarà en relleu amb la gran rua que començarà a les cinc de la tarda des de l’antiga estació i que recorrerà els carres de la ciutat fins entrada la nit.

Els dos cartells de Jaume Bach 

Respon