El cementiri d’Olot té el doble de població que la ciutat

Malgrat això els responsables de l’equipament creuen que no cal fer-ne un de nou i que hi ha prou espai per als pròxims anys. Des de la Funerària Besora assenyalen que la conservació del cementiri olotí és bona, malgrat que s’han viscut casos d’aluminosis.

Al cementiri d’Olot encara li queden molts anys de vida (Ràdio Olot)

Tot i el desencant de les generacions més joves per anar al cementiri, el dia de Tots Sants manté la seva tradició a la capital de la Garrotxa. Portar flors i arranjar les tombes continua sent l’opció preferida per a la majoria de gent. Malgrat tot, segons el gerent de la Funerària Besora, Jaume Cases, la celebració i l’adéu als morts també ha patit canvis.

 

Aquests dies, centenars de persones visiten el cementiri d’Olot, un equipament que acull el dobla de la població que té la ciutat, és a dir al voltant de 60.000 persones. Els cossos estan repartits en nínxols i osseres, o s’aboquen les restes dels difunts que fa més temps que hi són. Malgrat l’ocupació que té l’equipament, Cases diu que encara hi ha espai per a uns quants anys.

No fa falta un nou cementiri

Ara mateix una de les osseres del cementiri d’Olot ha arribat a la seva màxima capacitat i s’ha començat a utilitzar-ne una segona. Segons el gerent de la Funerària Besora, ara mateix, però, no fa falta un nou cementiri.

 

Antigament els difunts d’Olot s’enterraven als jardinets de l’església de Sant Esteve. Ara mateix el cementiri gaudeix d’un bon estat de salut, malgrat que Cases assenyala que hi ha hagut problemes d’aluminosis, una patologia del formigó. El cementiri d’Olot es va inaugurar el 1821. Cada any l’ajuntament hi dedica més de 60.000 euros en manteniment o gestió de l’equipament.

Respon