El Centre Pompidou de París acollirà una exposició d'RCR aquest 2020

Serà el pas previ a la gran exposició que es preveu a finals del 2022. El pròxim mes de maig el centre parisenc exposarà una donació de 80 peces dels arquitectes garrotxins. Juntament amb el MoMA de Nova York, el Centre Pompidou és el museu més reconegut de l’arquitectura mundial.

Imatge del Centre Pompidou de París (Pompidou)

L’estudi RCR Arquitectes portarà els seus treballs al Centre Pompidou de París. Serà el pròxim mes de maig en una de les sales del museu francès. Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta van fer a finals de l’any passat una donació al centre d’art parisenc d’una desena de maquetes i més de 50 esbossos. Són peces dels primers projectes d’RCR com el Teatre de la Lira de Ripoll, un far o una biblioteca de Barcelona.  Les peces s’exposaran durant mesos i serà el pas previ a una gran exposició al mateix Centre d’aquí a dos anys. Un dels integrants d’RCR, Rafel Aranda diu que és una il·lusió.

 

Aquest no serà el primer cop que RCR trepitja el Centre Pompidou. Fa uns anys, el museu ja va incorporar una de les seves obres a l’exposició d’arquitectura i fa només uns mesos, Carme Pigem hi va fer una conferència sobre la creativitat compartida. Aranda diu que va ser el pas previ per les exposicions que vindran i destaca la rellevància del Centre Pompidou.

 

Les exposicions seran un reconeixement més del país francès cap a RCR Arquitectes. Precisament, els garrotxins està treballant, ara mateix, en un projecte a París, a l’Illa de Seguin. L’estudi d’arquitectura convertirà la primera fàbrica de Renault en un centre cultural i d’oficines. Tot plegat forma part del camí que portarà RCR a tenir el 2022 una gran exposició a un dels centres d’art més reconeguts del món.

Respon