El CF Vall d'en Bas, el garrotxí a la plataforma Units pels Ascensos: “Reclamem que es reconeguin els esforços de la temporada”

70 clubs de Catalunya s’uneixen per reclamar a la Federació que hi hagi ascensos a les lligues de futbol base. Un d’ells és la Vall d’en Bas, amb dos equips afectats per la decisió de no fer pujar ningú de categoria. És l’únic club garrotxí adherit a la plataforma, que vol anar fins al final i no descarta la via judicial.

L’equip infantil femení de la Vall d’en Bas ja era campió abans del coronavirus (CF Vall d’en Bas)

El Club de Futbol Vall d’en Bas és l’únic club garrotxí i un dels tres gironins que formen part de la Plataforma Units pel Ascensos, que ja suma una setantena d’adhesions d’arreu de Catalunya. La iniciativa va sorgir arran de la decisió de la Federació Catalana de Futbol de no decretar ascensos ni descensos a les lligues de futbol formatiu. El president de la Vall d’en Bas, Jordi Busquets, entén que no es faci baixar ningú amb la temporada inacabada per culpa del coronavirus, però demana que sí que hi hagi ascensos com s’ha fet amb les categories sèniors. Són declaracions a Ràdio Olot.


L’equip infantil femení de la Vall d’en Bas ja s’havia proclamat campió de lliga abans del coronavirus i havia celebrat l’ascens de Segona a Primera Divisió. Ara, se n’ha quedat sense. Jordi Busquets diu que el més complicat ha estat explicar a les jugadores que allò que havien celebrat s’ha esborrat.


La Plataforma Units pels Ascensos lluita per convocar una assemblea extraordinària a la Federació Catalana i canviar la decisió que la junta directiva va prendre fa més d’un mes. Els clubs consideren que són ells els que haurien de votar com acaba la temporada. Volen anar fins al final i, fins i tot, s’han posat en contacte amb un advocat per obrir la via judicial.

La Federació, per la seva banda, considera que seria molt difícil de reestructurar les categories del futbol formatiu amb ascensos i sense descensos i remarca que, en aquest futbol, la formació és més important que la competició.

Respon