Els jugadors del Club Atletisme Garrotxa tornen als entrenaments: “Era necessari per la seva autoestima i la seva salut”

Avui és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat… i aquesta setmana el Club Atletisme Garrotxa ha tornat als entrenaments. Prop de la meitat dels seus jugadors s’han retrobat al Pavelló d’Esports amb totes les mesures de seguretat. Al setembre es van tornar a entrenar després de mig any sense fer-ho, però ara fa un mes van haver de tornar a parar. Els entrenadors del club destaquen la importància de practicar esport en equip per a les persones amb diversitat funcional.

 


Per als entrenadors, els entrenaments amb mesures de seguretat són…

 

Però per als jugadors, poder tornar a entrenar en equip és…

 

Ho explica a Ràdio Olot un dels entrenadors del Club Atletisme Garrotxa, David Juvanteny. Els jugadors de l’equip són persones amb diversitat funcional i per a ells el futbol sala que practiquen al Pavelló d’Esports d’Olot és una eina social molt important. Va quedar abandonada durant mig any per culpa del coronavirus: del març al setembre no es van poder entrenar, i ara fa un mes tampoc no ho van poder fer a causa de les noves restriccions. Van fer, això sí, entrenaments grupals a distància, a través de videotrucades, i així van mantenir el contacte i la forma física.

 

“Han perdut bastant”

Ara, des d’aquesta setmana, ja es tornen a entrenar cada dimarts al pavelló. El canvi, explica David Juvanteny, ha estat important.

 

Per això, el més difícil per als entrenadors ha estat fer entendre als jugadors per què han estat tants mesos sense poder anar a entrenar i per què ara també han de parar de tant en tant.

 

El Club Atletisme Garrotxa ha tornat als entrenaments, però no ho ha pogut fer al complet. De la cinquantena de jugadors que tenia abans del coronavirus, només 20 es poden entrenar al pavelló. La resta són persones de risc molt alt, per les seves patologies, perquè viuen a residències o perquè són molt petits; l’escoleta encara no ha pogut tornar.

Respon