El Club Natació Castellfollit celebra 50 anys

És el segon club de natació de la comarca i manté l’activitat durant tota la temporada, tot i no tenir una piscina coberta. Ara s’entrena a l’exili, a tres llocs diferents, i demana ajuda per cobrir la seva piscina amb una estructura de globus. El seu president, Pere Vilà, es pregunta què han fet malament per no haver rebut mai cap subvenció per solucionar el problema.

El president del CN Castellfollit, Pere Vilà, al despatx del club (David Planella)

El Club Natació Castellfollit ha fet cinquanta anys malgrat totes les dificultats que s’ha trobat en el camí. La més important, el fet de no disposar d’una piscina coberta. Pere Vilà és el president del club des del 2002 i en els seus primers anys al capdavant de l’entitat va lluitar molt per tapar la piscina descoberta actual. Ara, ja no demana un sostre de construcció d’obra; en faria prou amb una estructura de globus.


Però perquè fos possible, el Castellfollit hauria de tenir el suport de les institucions. Vilà es pregunta què han fet o què no han fet per no tenir mai la possibilitat d’aspirar a una subvenció de la Generalitat.


Els nedadors del Castellfollit només poden fer servir la piscina del poble durant la temporada d’estiu i, per mantenir el nivell i no deixar d’entrenar, a l’hivern marxen a l’exili, a tres piscines diferents.


S’entrenen a les instal·lacions del CN Olot, a la piscina de Sant Pere de Torelló i a Torremirona. I tenen la piscina d’Anglès a la recambra per si algun dia els fa falta. Vilà ressalta l’esforç que fan els pares per portar els seus fills a entrenar tan lluny i recorda que si no fos així, el CN Castellfollit no podria aspirar a arribar a Campionats de Catalunya o a disputar la lliga catalana. Fins i tot han participat alguna vegada a algun Campionat d’Espanya, però per sobre dels resultats esportius, el president valora això.


I ara el CN Castellfollit té un altre nedador que vol seguir els passos de Casals. És Mahamadou Dambelleh, que també té una deficiència visual i que apunta molt amunt. Juntament amb Pere Ribes, del CN Olot, ja ha debutat en un Campionat d’Espanya absolut de l’Once. Dambelleh és un dels 24 nedadors que actualment formen part del Castellfollit.

Recupera l’entrevista sencera a l’última mitja hora del ‘Tercer Temps’

Respon