El compromís del Sismògraf

La dotzena edició del festival de dansa contemporània d’Olot posarà l’accent a la sostenibilitat i a temes com la inclusió, la diversitat i les qüestions de gènere. S’hi podran veure una quarantena d’espectacles, una desena dels quals seran estrenes. El festival se celebrarà del 23 al 26 d’abril.

Imatge de l’edició del 2019 (Sismògraf)


El compromís del Sismògraf per la dansa, ha quedat més que demostrat en els seus onze anys de vida. En fa cinc que es va convertir en mercat estratègic i des de l’organització asseguren que han aconseguit posar la dansa al nivell de la resta d’arts escèniques. Però aquest 2020, el compromís del Sismògraf no quedarà aquí. El certamen agafa responsabilitat social i aposta per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, tant dalt com a baix de l’escenari. Ho explica la seva directora, la Tena Busquets.

 

També hi haurà una jornada per a professionals sobre les arts escèniques i l’ecologia. I a més del medi ambient, el Sismògraf 2020 també tractarà temes socials: per exemple, la companyia Stopgap portarà un espectacle interpretat per persones amb diversitat funcional o els belgues Reckless Sleepers representaran una peça sobre el feminisme. Tot plegat en espais de la ciutat d’Olot com la plaça de Braus (que es convertirà en un gimnàs), la Sala Torín, el Teatre Principal, la plaça major o el Parc Nou, on s’hi farà el tradicional Itinerari.

 

Aquesta edició es repetirà també l’Itinerari amb bicicleta, i no hi serà el Sismohop. L’espectacle de carrer que es feia a la plaça major sortirà del festival per fer-se al juny.

Retallada del 30%

En total, entre el 23 i 26 d’abril hi haurà una quarantena de propostes, entre les quals nou estrenes. L’any passat el festival de dansa d’Olot va reunir gairebé 20.000 espectadors. Aquesta vegada l’Ajuntament aportarà 30.000 euros menys al certament per les retallades a l’àrea de Cultura. Des de l’alcaldia asseguren que això no ha suposat cap afectació. El cost total del Sismògraf puja a 290.000 euros, un 30% menys que l’any passat.

Respon