El confinament ha canviat el cant dels ocells

El Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals ha estudiat que algunes espècies canten més greu. La quarantena ha transformat el comportament de molts animals i també pot fer augmentar la població de rates o coloms en  entorns urbans. Malgrat tot, els més beneficiats de tot plegat seran els insectes pol·linitzadors.

Les mallerengues canten més greus a les ciutats que en àmbits rurals

Després de dos mesos de confinament, molts de nosaltres hem pogut comprovar la gran quantitat d’ocells que tenim en el nostre entorn. El CREAF assegura que tot i que ara no canten més que abans, si que han notat un canvi de comportament dels que viuen a les ciutats dels que ho fan en un entorn natural. Alguns ocells, com ara les mallerengues, canten més greu en nuclis urbans que en àmbits rurals. El seu tècnic Oriol Lapiedra, diu a Ràdio Olot que altres animals també imiten aquest canvi de comportament.

 

Una altra de les diferències entre les ciutats i els entorns rurals és que en les zones urbanitzades hi proliferen animals com cotorres, rates o coloms. Són espècies que per culpa del confinament no s’està fent res per controlar la seva població i podrien generar plagues. Lapiedra creu que la falta d’aliment pot fer que es reguli de manera natural.

 

Segons Lapiedra, els més beneficiats pel confinament poden ser els pol·linitzadors com ara les abelles. El fet que hi hagi més vegetació, provoca que tinguin més aliment i augmenti la seva població.

Respon