El confinament pot fer que els animals perdin la por a conviure amb els humans

Algunes espècies ocupen espais que ara són buits, però que poden ser perillosos per elles un cop s’aixequi la quarantena. El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals diu a Ràdio Olot que el desconfinament servirà per tenir més consciència i observar millor del nostre entorn.

Moltes serps surten ara i ocupen espais que poden ser perillosos per a elles un cop s’aixequi el confinament

En plena primavera, molts animals aprofiten les bones temperatures per començar l’època de cria o sortir de la hivernació. Enguany, però, molts d’ells es troben que poden ocupar nous espais on abans no hi podien anar per la presència d’activitat humana. Aquest fet pot provocar que es produeixin situacions perilloses un cop acabi el confinament. L’investigador del CREAF és Oriol Lapiedra, en declaracions al ‘Cinc Minuts Més’ de Ràdio Olot.

 

I és que el confinament no només ha provocat nous hàbits en els humans. Els animals també han tingut canvis de comportament, sobretot a l’hora de buscar menjar.

 

Protegir les espècies més vulnerables

El CREAF creu que aquest temps que passem tancats a casa pot servir perquè els humans adquirim més consciència sobre el nostre entorn. Lapiedra assegura que gràcies a això les espècies més delicades poden veure’s reforçades.

 

En les últimes setmanes, molts de nosaltres hem pogut observar molts ocells cantant a prop de casa. Tot i això, Lapiedra assegura que aquest comportament és totalment normal en època de cria. Només feia falta silenci i observació.

Respon