El Consell Comarcal de la Garrotxa aconsegueix gastar un 25% menys d’energia a la seva seu

L’ens s’ha marcat que cada any es faci almenys una actuació a cada municipi per tal de reduir la despesa energètica. Per exemple, en dues escoles on han instal·lat un regulador de temperatura ara gasten un 25% menys de gasoil.

Ple CC Garrotxa Gener 2016 2 (Jordi Altesa)

Del 2011 en ara, el Consell Comarcal ha anat fent petits canvis per tal de gastar menys energia. Una decisió presa amb el Pacte d’Alcaldes per lluitar contra el canvi climàtic i que els preus elevats de l’energia han acabat d’impulsar. El resultat és que en quatre anys s’ha reduït un 25,3% el consum i, en euros la inversió ja surt a compte. Segons les dades facilitades pel propi ens, s’han gastat 6.400€ en la mesura però l’estalvi ja supera els 11.000€. El tècnic del Consell Comarcal, Josep Martí ha explicat que han pres mesures després de fer una auditoria energètica i mirant que, mentre no funciona, l’edifici gasti el mínim.

A banda de les actuacions iniciades al propi edifici, el Consell Comarcal també n’impulsa als diferents municipis de la Garrotxa. la intenció és fer-ne una almenys per municipi i any que inclou des de canviar enllumenat per d’altres de més eficients. Martí assenyala que hi ha actuacions com reguladors de temperatures que redueixen significativament el consum de les calderes de gasoil.

Tot i això, Martí alerta que les administracions públiques suposen només un 4% de la despesa en energia dels municipis o fins i tot menys. Per això recorda que la lluita contra el canvi climàtic reduint la despesa depèn de gestos de cadascú fent bo allò de que “els petits canvis són poderosos”.

Respon