El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova un pressupost de 35’5 milions d’euros

És un 25% més alt que el de l’any passat. Els comptes s’han aprovat sense cap vot en contra i amb l’abstenció dels grups de l’oposició que han destacat la voluntat de diàleg de la presidència del Consell. 

El ple dels pressupostos del Consell d’aquest dijous (Pau Masó)


35 milions 596 mil euros. És la xifra del pressupost del Consell Comarcal per al 2020. Per a l’any que ve es preveuen gairebé 19 milions d’inversió i un augment del salari del personal del 3’3%. La consellera de Gestió Econòmica, Montse Torras, ha assegurat que es tracta d’un pressupost amb uns ingressos “realistes” i una despesa “ajustada”.

 

Un dels capítols del pressupost és la futura planta de triatge de la Garrotxa. El 2020, el Consell ingressarà l’última transferència de l’Agència de Residus de Catalunya. És una partida de més de quatre milions que permetrà arribar als 14 milions promesos per la Generalitat. L’equipament, però, segueix esperant la sentència judicial que ha de desencallar la seva ubicació.

 

Santi Reixach, president del Consell, al centre de la imatge (Pau Masó)


Abstenció de l’oposició

Pel que fa als partits de l’oposició, tots s’han abstingut. Esquerra, però ha volgut remarcar algunes disconformitats com la falta de més tècnics que ajudin els ajuntaments, el retard en matèria de residus o les subvencions a entitats. El seu portaveu és Miquel Reverter.

 

Des del PSC, Josep Guix, ha remarcat la falta de pressupost en el manteniment de camins de la comarca. Guix, però ha valorat positivament la millora de les condicions salarials dels funcionaris i l’aportació de l’ACA a la neteja de lleres.

 

Des de la CUP han reclamat un nou funcionament del Consell Comarcal que abandoni el tarannà de l’ens. Tot i això, el seu portaveu Lluís Riera, ha justificat així la seva abstenció.

 

Els pressupostos comarcals s’han aprovat amb els 14 vots de Junts per Catalunya i l’abstenció dels nou consellers d’ERC i els dos del PSC i la CUP.Pel que fa al pressupost del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa per al 2020, serà d’1’8 milions i el del Consorci d’Acció Social pujarà a gairebé 10 milions. Això fa que el pressupost consolidat del Consell Comarcal fregui els 46 milions.

Respon