El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova un pressupost de més de 28 milions d’euros per al 2019

És un increment del 30% respecte a l’any passat. L’augment es deu a les inversions acumulades de la planta de triatge (que segueix a l’espera), un increment en l’apartat de personal i inversions en Medi Ambient. Pel que fa al pressupost consolidat, s’enfila als 38 milions i mig. 

El ple del Consell Comarcal d’aquest dijous ha aprovat els comptes per al 2019 (Pau Masó)


Del 2018 al 2019 el pressupost s’incrementa set milions. Passa de 21 a 28 milions d’euros. Aquest increment es deu sobretot a les partides acumulables que segueixen arribant per a la planta de triatge que encara es manté encallada. En aquest capítol, l’any que ve, s’hi destinaran 4’3 milions a un pot que ja arriba a 9 milions 600 mil euros. La Generalitat es va comprometre a atorgar diferents anualitats fins als 14 milions amb data límit el 2020. Més enllà de la planta de triatge, l’increment també s’explica per diferents inversions en matèria de Medi Ambient. Ho explica la consellera d’Economia, Fina Surina.

 

A part d’aquestes inversions, el nou pressupost també inclou un augment de salaris i plantilla, més recaptació de la taxa turística i un increment en el servei de beques menjador i transport. Des del Partit Socialista de Catalunya el seu portaveu al Consell, Josep Guix, ha argumentat el seu vot en contra.

 

El vot de la CUP també ha estat negatiu. El portaveu dels anticapitalistes és Raül Massanella.

 

ERC ha optat per l’abstenció, al·legant que no han pogut dir-hi la seva. El seu portaveu és Narcís Feixas.

 

En definitiva, el pressupost del Consell Comarcal per al 2019 s’ha aprovat amb els 14 vots a favor del PDeCAT i Demòcrates, les set abstencions d’ERC i els quatre vots en contra de la CUP i el PSC. El pressupost consolidat del Consell Comarcal amb tots els seus organismes (SIGMA i Consorci de Benestar) puja fins als 38 milions i mig d’euros.

 

Respon