En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Consell Comarcal de la Garrotxa celebra tres dècades unint el territori garrotxí

Descobreix la història d'un ens comarcal transversal
| 16 de novembre de 2018
El Consell Comarcal de la Garrotxa celebra tres dècades unint el territori garrotxí

Des de l’ens creuen que cal mantenir l’esperit mancomunitari amb què es va néixer. El seu president Joan Espona, remarca la tasca transversal que es fa, però posa l'accent en la necessitat de donar-la a conèixer. En l’actualitat, el Consell està representat per 25 consellers, format per 13 àrees, compost per 5 organismes.

Un dels plens comarcals (Pau Masó)


El 8 de març de 1988 a les 11 del matí naixia un organisme amb la necessitat d’ajudar al desenvolupament d’un territori. Un ens d’abast comarcal que fos el nexe entre ajuntaments i que arribés allà on els consistoris i altres organismes no arribaven. 30 anys després, el Consell Comarcal segueix amb aquest esperit i amb un àmbit d’actuació molt més extens. El tercer i actual president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, diu a Ràdio Olot que l’ens no va néixer des de zero.

Un Consell pioner

I és que el Consell Comarcal ja es va impulsar sent un cas particular. A diferència d’altres territoris, la Garrotxa ja comptava amb dos organismes semblants anomenats Mancomunitat Intermunicipal i Consell Comarcal de Muntanya. D’aquesta manera la Garrotxa s’havia anticipat a la resta del país a l’hora de gestionar i desenvolupar el territori. Segons Espona, el Consell Comarcal actual segueix gaudint de particularitats especials.

 

Les tres potes: medi ambient, benestar i economia

A dia d’avui, el Consell Comarcal està situat a l’edifici de Can Grau d’Olot, té tretze àrees diferents (medi ambient, joventut, economia, educació o urbanisme, entre altres), integra 6 organismes: el Consorci d’Acció Social, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, l’Oficina de Consum, Turisme Garrotxa i Adrinoc. L’últim a arribar ha estat l’agència Dinàmig.

 

Mirant el passat, Espona assegura que “la gestió de l’administració està canviant” i que això “fa més necessari treballar conjuntament”. Mirant el futur, el president del Consell Comarcal, diu que “cal mostrar a la ciutadania la feina que es fa”.

 

Espona critica l’actitud d’alguns a l’hora de demanar la supressió dels Consells Comarcals. Assegura que es fa sense coneixement i des de territoris que no tenen tanta necessitat. A l’any 2018, el Consell segueix mantenint l’esperit i l’objectiu de quan va néixer; amb la mateixa unió, però amb més força. Aquest dissabte es bufaran espelmes en un acte a càrrec de Carles Ramió, catedràtic en ciència política. Serà a les sis de la tarda a la Sala Torín.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum