El Consell Comarcal tanca cinc anys de disputa judicial per la recollida de residus a la Garrotxa

Des del 2013 dues empreses s’han disputat el servei a través de sentències i recursos. Després d’un dictamen del Tribunal Superior de Justícia s’ha arribat un acord pagant 160.000 euros a una de les companyies implicades. 

Imatge d’arxiu del ple del Consell Comarcal (Ràdio Olot)


Fa cinc anys que el Consell Comarcal de la Garrotxa ha estat pendent d’un llarg camí judicial que ha acabat aquest mes de gener. El ple del Consell Comarcal ha aprovat un acord entre totes les parts. Tot va començar el 2013 quan l’òrgan comarcal va adjudicar, mitjançant concurs públic, la recollida d’escombraries a l’empresa Anfruns Garriga. L’altra companyia que va participar en el concurs, Tractaments Vila, va presentar un recurs a la decisió. El 2014 el Tribunal Català de Contractes va dictar a favor d’aquesta última empresa, i per tant, el servei va haver de canviar de mans. Però Anfruns va recórrer la sentència al Tribunal Superior de Justícia i aquest li va acabar donant la raó. Així doncs, el Consell havia fet l’adjudicació com tocava. El pacte en què han arribat les parts suposa una indemnització a Tractaments Vila de 163.000 euros. Des de l’oposició s’ha criticat que el Consell hagi d’acabar pagant, però s’ha valorat positivament que el tema hagi quedat tancat. El portaveu d’ERC al Consell Comarcal és Narcís Feixas.

 

Des del PSC també valoren positivament l’acord i critiquen la trama judicial que s’ha viscut tots aquests anys. El seu portaveu és Josep Guix.

 

Des de la CUP, Raül Massanella, lamenta els 163.000 euros que haurà d’acabar pagant el Consell, però es mostra satisfet de l’acord.

“Els costos per al Consell no són res de l’altre món”

Des de l’equip de govern, el seu president Joan Espona, ha volgut remarcar que el Consell no pagarà la totalitat dels 160.000 euros. Espona detalla que l’empresa adjudicatària se’n farà càrrec.

 

Després de cinc anys d’entramat judicial, Anfruns Garriga, continuarà gestionant la recollida de residus a la Garrotxa. Una recollida que molt aviat haurà de canviar a causa de la introducció de noves mesures destinades a la reducció dels residus que generem.

Respon