El Consorci de l’Alta Garrotxa dona per acabada la redacció del Pla Especial

Dilluns que ve es farà l’última reunió tècnica per deixar el document a punt. Al llarg del mes de febrer es preveu enviar-lo a la Generalitat perquè faci l’aprovació inicial. El nou text renovarà un Pla Especial que feia més de vint anys que no s’actualitzava.

El Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de l’Alta Garrotxa podria ser realitat aquest 2019 (Ràdio Olot)


Mai abans el Pla Especial de la Garrotxa havia arribat tan lluny. Des de fa més de dues dècades els ajuntaments i organismes que formen part de l’Alta Garrotxa han intentat actualitzar el document. Els últims anys s’ha anat desencallant i després de molt de temps el Pla Especial ja té data per la seva aprovació inicial. De fet, el Consorci de l’Alta Garrotxa ja dona per acabat el redactat del document. Dilluns que ve es farà una última reunió tècnica per tancar el text. Després a través d’un plenari s’aprovarà per enviar-lo a la Generalitat. Ho explica el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona.

 

El plenari del Consorci de l’Alta Garrotxa que ha d’enviar el document a la Generalitat està previst per la setmana del 18 de febrer. Després serà l’administració catalana qui haurà de seguir amb els tràmits administratius.

 

El Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge, també conegut com el Pla Especial, ha de permetre obrir la zona de l’Alta Garrotxa a noves activitats socioeconòmiques. Són 32.000 hectàrees que veuran com després de 20 anys s’actualitza la seva normativa.

 

Respon