El contracte de les escombraries d'Olot i el 3%, a judici

El jutge proposa jutjar Convergència, el PDeCAT i diversos empresaris. L’Audiència Nacional veu indicis d’organització criminal, frau, suborn, tràfic d’influències i blanqueig. Un dels contractes que ha estat investigant el jutge és el que va concedir l’Ajuntament d’Olot l’any 2011 a Urbaser, una de les empreses que De la Mata ha demanat portar a judici.

Imatge de l’escorcoll que es va fer el 2015 a l’ajuntament d’Olot relacionat amb el cas del 3% (Ràdio Olot)


L’Audiència Nacional centra la causa contra els exgerents i extresorers de CDC Daniel Osàcar, Andreu Viloca i Germá Gordó, a l’exresponsable jurídic del partit Francesc Xavier Sánchez Vera, i també altres 28 persones físiques i 16 jurídiques per diferents delictes en el denominat ‘cas 3%’. Se’ls acusa de posar en marxa una estructura per finançar “il·legalment i de forma encoberta” la formació política a través de comissions d’empreses a canvi de concursos d’obres públiques.

Un dels concursos que de La Mata ha estat investigant és el que va fer l’Ajuntament d’Olot l’any 2011. Es tracta d’una adjudicació de més de 2 milions d’euros per a la recollida d’escombraries de la ciutat que es va atorgar a Urbaser. La contractació es va adjudicar en els primers mesos del primer mandat de Mia Corominas com alcalde. Corominas sempre ha rebutjat “rebre pressions” per beneficiar una o altra empresa.

El jutge de la Mata centra la interlocutòria contra els alts càrrecs del partit. L’Audiència Nacional proposa enviar a judici una trentena de persones. La causa va començar el 2015 i la investigació s’ha allargat cinc anys. Ara de la Mata veu prou indicis per portar el cas del 3% de Convergència als tribunals.

Respon