El Cornamusam celebra 25 anys concentrat en un sol dia i amb relleu al capdavant

El Cornamusam, el Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, arriba aquest any als 25 anys de vida amb importants canvis. Uns els veurà el públic en general ja que passarà a durar un sol dia. I d’altres són canvis organitzatius: després de 25 anys, l’associació El Til·ler passa el relleu en la celebració de l’esdeveniment a l’Institut de Cultura i a l’Esbart Olot.

Presentacio Cornamusam (Núria Llop)

La presentació del Festival (Núria Llop) 

El 18 de juny, el sac de gemecs serà protagonista de la programació cultural d’Olot. El Festival Cornamusam aglutina totes les seves propostes en un sol dia. Aquesta és la principal novetat que veurà la gent que el segueix des de ja fa 25 anys. Un quart de segle que ha pesat en els seus organitzadors que ja tenien ganes de fer un relleu. Ho fan amb la sensació de feina feta i d’haver portat a la ciutat els millors músics de cornamusa de la ciutat.

Crida a faràndula de barris

Ara, els elements del festival es destrien en el que fa referència als seus responsables. L’organització musical l’assumeix l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, mentre que la part de carrer, amb la Cabreta al capdavant, passaran a ser encapçalats per l’Esbart Olot. El seu president, Josep Maria Rifà, demana més implicació i recorda també que mentre hi ha cua per ballar els Gegants de la ciutat, costa trobar balladors per la faràndula dels barris.

El programa d’actes

Amb aquesta nova distribució, el Cornamusam començarà el dissabte 18 de juny amb el concurs d’interpretació a l’Escola de Música i seguirà amb una cercavila dels óssos del Pirineu. Ja a la tarda es farà la tocada d’inici de la mà d’Adrià Batlle des del balcó dels espants de Sant Esteve que serà el punt de sortida del Ball de la Cabreta i la cercavila. A dos quarts de vuit del vespre hi haurà un ball folk amb la cabreta i el grup Cul de Sac. Ja a la nit, a l’Hospici es farà primer la final del concurs d’interpretació i després el concert de Duncan Crisholm Trio.

Respon