El Cornamusam posarà música i festa al final de la campanya electoral

Tant avui com demà el festival de la cornamusa d’Olot omplirà el Firal Petit de concerts, activitats participatives i parades amb lutiers, artesans, llibres i jocs tradicionals. Tots els concerts seran gratuïts excepte el que faran al Torín Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit. En cas de pluja els actes es faran al Torín.

Ball de la Cabreta davant de Sant Esteve


La Cabreta entra en campanya i es deixarà veure tant avui com demà, perquè aquest dissabte a Olot no serà dia de reflexió, sinó de celebració. Aquests són dos dies de Cornamusam i la icona del festival internacional de la cornamusa ballarà aquest vespre i demà davant de l’església de Sant Esteve. La Cabreta obrirà el foc del festival a dos quarts de deu juntament amb la tocada d’inici que aquest any anirà a càrrec del garrotxí Xavi Múrcia. El president de l’associació El Til·ler, Àlvar Borrell, explica per què.

 

El concert vermut de dissabte al migdia és una de les novetats de l’any passat que es manté en aquesta edició, juntament amb la doble proposta per aquesta nit de divendres: l’actuació de la macrocobla RSK!, formada per exministrers i gent del món de la música tradicional de la comarca, i la jam session batejada amb el nom de CornamuJAM. La major part de les activitats del Cornamusam es faran a l’aire lliure, sobretot al Firal Petit, una ubicació que s’estrena aquest any i que també s’omplirà de parades. L’excepció serà un concert que es farà a la Sala El Torín i serà de pagament. El protagonitzaran Menaix a Truà i la Cobla de l’Infinit.

 

També actuaran al Cornamusam els gallecs BÖJ amb les seves gaites i els Stukat del Bolet, una formació garrotxina que estava inactiva i que ara torna per tancar, demà a la nit, els dos dies de festa del festival de la cornamusa i la cultura popular.

Respon