En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Cornamusam sonarà malgrat el coronavirus

Fins dissabte, el festival omplirà la plaça de braus i el Puig del Roser d’Olot de música folklòrica
| 27 d'agost de 2020
El Cornamusam sonarà malgrat el coronavirus

Des d’avui dijous i fins dissabte, el festival omplirà la plaça de braus i el Puig del Roser d’Olot de música folklòrica. Ho farà mantenint la seva essència i repensant els actes més populars, com la cercavila, per adaptar-los a les mesures anti-covid. També hi haurà limitació d’aforament a 350 persones. La tocada d’inici anirà a càrrec d’Elda Daunis.

El Ball de la Cabreta no podrà ser a davant de l'Església de Sant Esteve, però es farà a la Plaça de Braus d'Olot

Tampoc hi faltarà la Cabreta, les cobles de ministrers ni els sacs de gemecs. El Cornamusam celebra la seva vint-i-novena edició salvant de la pandèmia gran part de les activitats. Aquest dijous, la presentació d’un llibre del periodista Ferran Riera donarà el tret de sortida a la programació, que continuarà divendres amb la tradicional tocada d’inici. Un dels membres del Til·ler, Àlvar Borrell, explica que un dels objectius del Cornamusam és reivindicar el paper de la dona en la música tradicional. Per aquest motiu, l’escollida aquest any per a la tocada d’inici ha estat Elda Daunis.

 

Un dels altres objectius del Cornamusam és promocionar la música d’arrel. Per aquest motiu, no hi faltaran espais participatius pensats per a tothom que vulgui portar la seva cornamusa i interpretar alguna peça. Serà dissabte i servirà per donar pas a la Cabreta. No es podrà fer la cercavila per evitar aglomeracions, però en el seu lloc, l’organització ha optat per aquesta solució.

 

Cancel·lació d'actes

I és que aquesta serà l’edició més excepcional del Cornamusam. A finals de maig, el Til·ler va tirar endavant una edició confinada a l’espera de celebrar el festival al carrer. Uns quants mesos més tard ho ha pogut fer adaptant-se a les mesures anti-covid. Així, ha establert un límit d’aforament de 350 persones i ha decidit que no es podrà entrar als espais en grups de més de 5 persones encara que convisquin juntes. L’organització també ha hagut de renunciar a actes com el CornamuJAM, però n’ha mantingut d’altres.

 

La dificultat per establir uns protocols que s’adapten dia a dia és un contratemps a l’hora de tirar endavant la programació. L’organització no descarta aplicar canvis d’última hora i es disculpa per les molèsties que pugui causar. Tot i això, el Cornamusam continua bufant fort i ja mira de reüll el seu trentè aniversari, que celebrarà l’any que ve.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum