El Cornamusam supera l'edició més excepcional amb públic més jove

El Cornamusam d’Olot supera amb nota l’edició més excepcional dels últims anys. Més de 600 espectadors van assistir a una edició marcada pel coronavirus. La pluja tampoc va evitar que la música d’arrel sonés durant tres dies. L’organització destaca la bona rebuda que ha tingut el festival i la joventut dels assistents.

Un dels concerts del Cornamusam 2020 (Martí Albesa)


Promocionar la cornamusa a través de diferents registres musicals és un dels objectius que es marca any rere any el Cornamusam. Durant aquesta edició no ha sigut una excepció, i ho ha superat amb èxit. Tot i la dificultat per mantenir les actuacions amb les mesures de seguretat, el  festival ha omplert el 75% de l’aforament amb més de 600 espectadors presencials. A Internet, una de les novetats d’enguany, s’han acumulat més de 700 visualitzacions en directe a YouTube. Un dels membres del Til·ler, Àlvar Borrell, assegura que s’ha demostrat que “la gent tenia ganes de viure la cultura”.

 

L’organització també es mostra satisfeta pel rejoveniment del públic durant les últimes edicions.

El Cornamusam s’havia de celebrar al maig, però la pandèmia va obligar a fer una versió des de casa. A l’agost ha estat possible tirar-lo endavant amb mesures i en un espai diferent. Primer s’havia de fer a la plaça de Braus, però la pluja va obligar a traslladar els concerts a El Torín. Malgrat el contratemps que va suposar, Borrell diu que el festival “s’havia de celebrar sí o sí”.

 

Precisament, per adaptar-se a les mesures de seguretat, la Cabreta va haver de fer la cercavila a dins El Torín i amb el públic assegut. La bona resposta d’aquesta edició ha servit a l’organització per preparar el trentè aniversari del Cornamusam que se celebrarà l’any vinent.

Respon