El coronavirus a la Garrotxa: 10 persones confinades, però cap cas

De moment, i segons ha pogut saber aquesta emissora, dos veïns d’Argelaguer i dos de les Preses s’han afegit als sis veïns d’Olot que estan en aïllament des de la setmana passada. Fins aquest divendres a primera hora, doncs, la xifra pública d’aïllats a la comarca és de vuit persones. Per altra banda, l’Hospital d’Olot està re programant visites i ja ha recuperat la quinzena de sanitaris que havien estat uns dies confinats a casa després d’estar en contacte amb un pacient sospitós que finalment va donar negatiu.


Recentment, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha reprogramat visites, s’han suspès algunes proves, s’ha restringit el nombre d’acompanyants per pacient, ha anul·lat les pràctiques d’estudiants i s’han ajornat revisions anuals d’alguns usuaris. Tot plegat, per evitar que se saturi el sistema sanitari. Fins i tot, professionals jubilats de la comarca s’han posat a disposició. Ho explica el director mèdic de l’Hospital, Jaume Heredia, a Ràdio Olot.

 

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és un dels actors coordinadors de la crisi del coronavirus a la comarca (Pau Masó)


De fet, l’Hospital d’Olot ha viscut els últims dies una situació complicada. Una quinzena de professionals del centre han estat confinats a casa per un possible contacte de coronavirus que finalment ha estat negatiu. Tots ells ara ja s’han reincorporat a la feina. Heredia diu que la comarca segueix en una “fase preventiva”.

 

El director mèdic de l’Hospital d’Olot explica que, tot i la reprogramació de visites, encara no ha disminuït dràsticament l’activitat del centre. Preveu que això pugui passar aviat i la lluita contra el coronavirus prengui més esforços. Segons Heredia, combinar l’atenció de la pandèmia amb el dia a dia dels hospitals és “un repte” pel món sanitari.

One Response to “El coronavirus a la Garrotxa: 10 persones confinades, però cap cas”

  1. rosa

    Al director Jaume Heredia …

    Per experiencia personal… ! no em crem res dels bons comentaris que esteu fen envers al Hospital Olot.
    Cada dia estem pitjor i ja no parlem de la fugida de metges una gran vergonya —- Parlem del perque de tot aixó , Senyor Director ???????????????

    Respon

Respon