El coronavirus complica encara més econòmicament la temporada del CPA Olot

El festival del juny està en perill i, amb menys ingressos, el club no sap si serà viable anar al Mundial del Paraguai en cas de classificar-s’hi. L’Europeu del setembre també es preveu que sigui més costós: es fa als Països Baixos i aquest any el CPA Olot té tots els números de viatjar-hi amb dos grups, el primer equip i el júnior.

Els patins, aparcats (David Planella)

En començar aquesta temporada, el Club Patinatge Artístic Olot ja tenia assumit que seria dura econòmicament. El que no es podia imaginar era que un virus la complicaria encara més fins al punt d’haver-se de replantejar moltes coses. La més propera, el festival del juny. Si no es pogués fer, el club intentaria endegar alguna campanya de recaptació de fons, però no té clar com fer-ho, perquè és conscient que aquest any no podrà demanar un esforç a les empreses. El president, Josep Sagués, parla de la situació en declaracions a Ràdio Olot.


Dos viatges costosos

El CPA Olot té dos viatges a l’horitzó: el de l’Europeu d’Almere, als Països Baixos, al mes de setembre, i el del Mundial del Paraguai, només vint dies després, a l’octubre. En cas de classificar-se per les dues competicions internacionals en el Campionat d’Espanya, que encara no té data, el club haurà de fer front a unes grans despeses. Per una banda, per a l’Europeu és probable que també s’hi classifiqui l’equip júnior, la qual cosa significa doblar el cost del desplaçament, i per l’altra, el viatge al Paraguai ja és prou costós per si sol. Per això són tan importants les fonts d’ingressos que el club té durant la temporada. La prioritat és salvar els dos festivals, però no és a les seves mans.


El festival del juny

El festival del juny, que de moment es manté en el calendari, està previst pel dissabte 13. En principi, aquell dia el confinament ja s’hauria acabat, però el dubte és fins a quin punt es podran celebrar esdeveniments de gran format. El festival del CPA Olot omple el pavelló dues vegades en un dia i a les graderies s’hi poden aplegar fins a 1.500 persones. El club olotí estaria disposat a ajornar-lo per més endavant, però tampoc no sap si al llarg de l’estiu es podria fer. En cas d’haver-lo de cancel·lar i que el coronavirus també afectés altres fonts d’ingressos, com les Festes del Tura, perillaria la participació del CPA Olot al Mundial del Paraguai.


Torna a mirar la coreografia del CPA Olot


Respon