El coronavirus deixa sense horitzó als Xerrics d'Olot: “Serem els últims dels últims”

El coronavirus va aparèixer al març, quan el món casteller iniciava la competició i ara veuen impossible poder-la reprendre. De moment, no tenen cap protocol específic per evitar contagis, en un àmbit on hi ha 100% de contacte.

Els Xerrics volen tornar a tocar el cel d’Olot, però saben que seran “els últims dels últims” en la desescalada (Els Xerrics)

Quan tot estava a punt per a l’inici de temporada, el coronavirus va fer acte de presència. Ara mateix, les colles no poden assajar i no saben quan podran tornar a plaça. Normalment la temporada es pot allargar fins a la tardor, però la situació fa que el futur del món casteller sigui molt incert. El fet de tractar-se d’una activitat amb tant de contacte físic fa que vegin inviable fer castells i mantenir la distància de seguretat de dos metres. La presidenta dels Xerrics és Montse Martí en declaracions a Ràdio Olot.

 

I amb aquest bri d’esperança, treballen per buscar una data de retorn. De moment, els Xerrics intenten mantenir el contacte per no perdre la passió castellera. Tot i això, Martí reconeix que seran “els últims dels últims” en tornar a l’activitat.

 

Fer castells amb guants?

Mentre esperen el vistiplau de Sanitat, es pregunten com ho poden fer per evitar contagis o quines mesures hauran de prendre. Els Xerrics reconeixen que encara no han rebut cap indicació i que de cara al futur hi haurà canvis en el món casteller. Malgrat tot, descarten posar-se guants per actuar.

 

Amb guants o sense, la colla fa una crida perquè tothom que li interessi el món casteller s’inscrigui a l’entitat. Des de l’inici de la pandèmia els Xerrics ja han hagut de suspendre una desena d’actuacions i previsiblement, se’n sumarà alguna més en les pròximes setmanes.

Respon