El coronavirus frena l’evolució d’Els Museus d’Olot

Des de la direcció asseguren que la pandèmia ha obligat a tornar a la concepció “contemplativa” de les sales d’exposició i això ha fet oblidar tots els anys de treball per millorar la interactivitat de les sales. A la capital de la Garrotxa, la majoria de museus segueixen tancats, a l’espera dels protocols d’higiene i seguretat, però amb un futur que només deixarà mirar i no tocar.

Els Museus d’Olot es preparen per a la seva reobertura després d’obrir algunes exposicions temporals (Pau Masó)

I és que la interacció amb els diferents recursos museogràfics encara no està permesa. Des dels Museus d’Olot es mostren decebuts perquè això implica seguir amb la visió clàssica que es té d’aquests espais i que molta gent segueixi pensant que “són avorrits”. La seva directora, Montse Mallol, afegeix als micròfons de Ràdio Olot que és una situació que els dol perquè tot l’esforç per acostar-se als usuaris no té retorn.

 

Per aquest motiu, tant el Museu dels Sants com el Museu de la Garrotxa posaran a disposició dels usuaris algunes activitats a través de la seva aplicació mòbil. El que ho tindrà més complicat és el Museu dels Volcans que encara no sap si podrà fer servir el seu simulador. Ho explica la directora dels Museus d’Olot, Montse Mallol.

 

Desescalada particular

Aquesta setmana, el Museu dels Sants, el Museu dels Volcans i el Museu de la Garrotxa han començat a redactar els protocols de seguretat i higiene per la seva reobertura. És el nou pas de la particular desescalada que comencen aquests equipaments. També es preparen els documents per obrir més sales de l’Hospici.

 

Tot i tenir les portes tancades durant gairebé tres mesos, l’activitat dels Museus d’Olot ha seguit amb força a internet. Mallol assegura que hi ha hagut moments d’“histèria digital” i que segurament, feia falta més temps de reflexió.

Respon