El coronavirus limita els treballs al jaciment de la Dou de la Vall d’en Bas

S’han reduït el nombre de treballadors i de dies, i el poc temps ha obligat a prioritzar tasques. S’ha deixat tot a punt per a les properes campanyes d’excavacions. La pandèmia també ha provocat la modificació de les visites guiades, que només es fan avui i amb inscripció prèvia.

Peces de ceràmica del jaciment de la Dou (Pau Masó)

El coronavirus ha obligat a adoptar un protocol per seguir amb les excavacions al jaciment de la Dou a la Vall d’en Bas. Aquest estiu, només hi han treballat 10 persones durant dues setmanes. És una reducció molt sensible en temps i recursos humans respecte els anys anteriors, però s’ha deixat tot a punt per poder avançar més ràpidament en les pròximes campanyes. El fossat, un dels més importants del nord-est de la península en el període Bronze Final, no s’ha pogut excavar. En parla la professora del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona Maria Saña.

 

Aquest divendres es faran les visites guiades al jaciment. Seran en grups reduïts i dividides en tres sessions diferents d’una hora i amb inscripció prèvia a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.  El mateix grup de recerca de la UAB serà l’encarregat d’explicar els avançaments que s’han fet al llarg d’aquestes setmanes.

 

Segons Saña, amb les visites guiades es vol que els habitants del territori coneguin la seva història. No entenen “la recerca arqueològica sense la difusió dels resultats obtinguts”. La primera visita començarà a les cinc de la tarda i l’última acabarà a les vuit del vespre.

Respon