El coronavirus retarda a l'octubre l'obertura de Circusland a Besalú

Estava previst que ho fes al maig, però la pandèmia ha retardat els treballs. El director del museu del circ del poble garrotxí assegura que el confinament va servir per madurar el que serà el museu de circ més gran d’Europa.

El monestir de Sant Pere de Besalú acollirà Circusland (Circus Art Foundation)

Circusland és un dels projectes culturals més ambiciosos a la Garrotxa, però el coronavirus va obligar a aturar-lo en sec. Es van paralitzar els treballs de construcció i tot just es van reprendre el mes passat. Això ha provocat que la promotora Circus Art Foundation fixi la data d’obertura al mes d’octubre. Tot i aquests entrebancs, el seu director Genís Matabosch, explica que el confinament també ha portat coses bones.

 

I és que la col·lecció que prepara Circusland repassa més de 250 anys d’història del circ, convertint-la en una de les més importants del món. Està previst que durant les primeres temporades visitin el museu unes 50.000 persones. Matabosch assegura que treballen per aplicar diferents mesures per evitar aglomeracions a l’equipament, ja que la pandèmia és una “realitat molt canviant”.

 

Amb més de 4.000 metres quadrats, Circusland serà el museu de circ més gran d’Europa. La instal·lació estarà ubicada al monestir de Sant Pere de Besalú i tindrà tres plantes.

Respon