El coronavirus toca de ple els actes del CIT i es planteja un canvi de model

El coronavirus ha deixat a l’aire tots els actes del CIT. L’entitat olotina ja ha suspès el Garrotxí de l’Any i mira amb preocupació l’edició d’enguany de la Batalla de les Flors per Festes del Tura. El confinament pot provocar que moltes colles tinguin dificultats per preparar les carrosses. Mentrestant, el Centre d’Iniciatives Turístiques estudia un canvi de model per fer les seves iniciatives més populars.

La Batalla de les Flors és un dels actes que organitza el CIT


El CIT organitza actes tan populars com el Carnaval d’Olot o l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de la Garrotxa. Malgrat tot, el coronavirus ha obligat a suspendre algunes de les altres iniciatives de l’entitat com el Dia de la Mare o el Garrotxí de l’Any. El seu president, Josep Andrés, assegura a Ràdio Olot que tots els actes que programats per aquest 2020 estan “a l’aire”.

 

Un d’aquests actes és la Batalla de les Flors. Des del CIT asseguren que seran les colles les que acabaran decidint si s’ha de celebrar o no. Andrés reconeix que la pandèmia pot dificultar la preparació de les carrosses.

 

El CIT, més popular

Precisament el públic serà un dels pilars d’un canvi de model que prepara el CIT de cares al futur. L’entitat vol fer que els seus actes siguin encara més populars.

 

D’aquí a un mes, el CIT té previst saber si es podrà celebrar la Batalla de les Flors. Des de l’entitat asseguren que estan en contacte amb l’Ajuntament i que, tot i els interrogants, el consistori treballa per celebrar les Festes del Tura.

 

Respon