El CPA Olot, contra vent i marea cap al Campionat d'Espanya

Encara una mica més complicat. El CPA Olot es juga el futur de la temporada sense dues patinadores lesionades. Després d’haver estat segon als campionats de Girona i de Catalunya, aquest divendres arriba el d’Espanya. A Guadalajara, les olotines hi buscaran les places internacionals. Només quedant primeres o segones es classificaran tant per a l’Europeu com per als World Roller Games de Barcelona. Ràdio Olot retransmetrà la competició a partir de les 18 h.

El CPA Olot, amb l’afició, després del Campionat de Catalunya de Reus (CPA Olot)

Connectem en directe amb David Planella en el viatge del CPA Olot a Guadalajara

(a partir del minut 19:30 | L’Informatiu del Migdia)

La prèvia

Jugant amb els noms d’algunes de les coreografies de les últimes temporades, el CPA Olot intentarà sobreviure al Campionat d’Espanya per no quedar-se sense opcions i poder volar amb les ales ben obertes cap a les competicions internacionals. L’objectiu és ben clar: quedar primer o segon. Aquestes dues posicions són les úniques que donen accés a l’Europeu d’Itàlia i al Mundial que es farà en el marc dels World Roller Games de Barcelona. Si les olotines quedessin terceres, haurien de triar entre un destí o l’altre, i si quedessin quartes, haurien d’anar on no volgués anar el tercer. L’entrenadora, Ester Fàbrega, preveu una batalla molt dura. Són declaracions a Ràdio Olot.


El CPA Olot va quedar segon en els dos primers campionats de la temporada, el de Girona i el de Catalunya, però al català el Masnou li va trepitjar els talons i l’alerta és màxima. A l’estatal ningú no pot badar, i encara menys després del que ha passat en les últimes setmanes d’entrenaments. L’equip ha perdut dues patinadores per lesió: Vicky Prat, operada d’una fractura al peroné, i Laura Fusté, lesionada a la ròtula.


Les dues lesions han obligat a Ricard Planiol i Ester Fàbrega a repensar el ‘No em tallis les ales’. Al final, no han canviat res del ball, però sí que han hagut de ressituar algunes patinadores, perquè ara la coreografia no serà de 22, sinó de 20, i s’han hagut de tapar forats.


Per molt difícil que sigui…


El CPA Olot vol créixer en el context més complicat i aconseguir una classificació èpica per acabar la temporada com es mereix, als campionats d’Europa i del món. Al d’Espanya, les olotines sortiran a pista quinzenes de vint participants. Només un dels quatre grans rivals directes actuarà abans —el Reus, que serà catorzè—. La resta aniran després: el Masnou, setzè; el Girona, dissetè, i l’Aurora aragonès, vintè.


El campionat estatal de patinatge artístic en grups de xou grans es disputarà aquest divendres a les 6 de la tarda. En directe, a Ràdio Olot, des del Palacio Multiusos de Guadalajara, un pavelló amb capacitat per a gairebé 6.000 espectadors i acostumat a acollir grans esdeveniments esportius.

Respon