El cribratge escolar de la Garrotxa destapa 33 positius

Des de divendres, s’han fet 1.000 proves PCR a sis centres de la comarca i els pròxims dies se’n faran més. El Departament de Salut no ha pogut comprovar, fins ara, que la variant britànica estigui al darrere de la incidència a les escoles garrotxines, però pronostica que no canviarà el patró de la pandèmia.

Foto: ACN


A través de les 1.000 proves fetes des de divendres passat a professors i alumnes de sis centres de la Garrotxa, s’han pogut detectar 33 persones positives asimptomàtiques. Els contagis s’han detectat a l’Escola Pia, el Pla de Dalt, l’escola Sant Roc, l’Institut Bosc de la Coma, al Garrotxa, i a l’escola Joan Maragall de Santa Pau. Aquests són els sis centres on s’han fet cribratges massius fins ara, els pròxims dies se’n faran quatre escoles i instituts més: Petit Plançó, Cor de Maria, Centre de Formació per a Adults la Garrotxa i el Montsacopa. A través d’aquesta estratègia, Salut busca tallar cadenes de contagi entre casos asimptomàtics. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que el Departament respondrà, si es necessiten substitucions entre professorat.

 

A hores d’ara, a la Garrotxa hi ha més de 1.100 alumnes confinats d’una cinquantena de grups diferents. El 32% dels centres que hi ha a la Garrotxa tenen, com a mínim, una classe confinada. Segons Salut, no s’ha pogut comprovar, fins ara, que la variant britànica estigui al darrere de l’alta incidència que estan patint els centres garrotxins. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que seria una possibilitat, però creu que, en línies generals al país, la nova soca no farà canviar el patró de la pandèmia a les aules.

Millores en algunes dades

Argimon ha confirmat una millora de la situació de la Garrotxa i ha explicat que les primeres anàlisis clíniques que s’han fet a la comarca a través de PCR comencen a confirmar el 30% de presència de la soca que es va avançar amb l’anàlisi de les aigües residuals.

 

Des d’aquest dimarts, el risc de rebrot a la Garrotxa s’ha tornat a situar per sota el pic de la segona onada. I la notícia més positiva és que la rt ha baixat de l’1 després de més d’un mes. Això significa que la pandèmia ja no s’expandeix. Segueixen altes, però, la taxa de positius per 100.000 habitants (622 casos) i la positivitat (al voltant del 10%).

 

 

Respon