El CSD descarta fer el protocol comú i les competicions no professionals queden a l'aire

El Consell Superior d’Esports del govern espanyol no ha arribat a un acord amb les federacions esportives i les comunitats autònomes. S’havia compromès a presentar un protocol conjunt la setmana passada, però ha llençat la tovallola. L’inici de la Segona B de futbol i de la resta de competicions esportives no professionals d’àmbit estatal, en perill.

Quan tornarà a rodar la pilota en partit oficial continua sent una pregunta difícil de respondre (David Planella)

“Després de dues setmanes d’intensa negociació, no hi ha hagut acord per fer un protocol comú de retorn de l’esport no professional d’àmbit estatal”. Així comença el comunicat del Consell Superior d’Esports del govern espanyol, en què s’anuncia el pitjor escenari possible per a les competicions considerades no professionals. El CSD s’havia compromès a presentar un protocol conjunt la setmana passada, però el retard ja indicava que no hi havia consens i, al final, s’ha confirmat. Ara, la pilota queda a la teulada de cada federació, que haurà d’acordar amb cada autonomia com i quan tornen les seves competicions.

Les proves de coronavirus

El principal punt de desacord han estat les proves de detecció de covid-19. El CSD considera “indispensable” fer proves PCR o serològiques als esportistes “com a mínim abans de l’inici de les competicions i després amb caràcter aleatori i reiteratiu”, però no s’ha posat d’acord amb les federacions per decidir qui les paga. El govern espanyol havia plantejat la possibilitat de crear un fons econòmic amb la contribució de tots els organismes implicats: CSD, comunitats autònomes i federacions.

El públic

Tampoc no hi ha hagut acord amb les limitacions d’aforament als recintes esportius. El CSD proposava 1.000 espectadors com a màxim en espais oberts i 500 en espais tancats.

I ara què?

Cada federació haurà de decidir què fa amb les seves competicions. En el cas de la Segona B, la Federació Espanyola de Futbol reclamava el protocol transversal del CSD com a punt de partida i, fins i tot, l’havia posat com a condició indispensable per ratificar el proper 14 de setembre la data d’inici de competició (17 i 18 d’octubre). Segons el CSD, les competicions es poden fer tenint en compte el marc legal vigent i el protocol bàsic d’esports que es va elaborar en el començament de la pandèmia.

Respon