El CSD, les federacions i les comunitats autònomes acaben arribant a un acord per a l'esport no professional

Les proves PCR no seran obligatòries segons el protocol del CSD i serà Sanitat qui determinarà si s’han de fer, com i quan. Pel que fa a l’assistència de públic als recintes, cada comunitat autònoma podrà decidir, però no es podran superar els límits de 500 espectadors en espais tancats i de 1.000 en espais oberts.

L’Olot estava molt pendent de l’acord, perquè l’inici de la Segona B estava condicionat al protocol del CSD (David Planella)

24 hores després del comunicat que va encendre totes les alarmes de l’esport no professional d’àmbit estatal, el Consell Superior d’Esports (CSD) ha arribat a un principi d’acord amb les federacions i les comunitats autònomes. Al final, hi haurà protocol, i en aquest no es tipificaran com a obligatòries les proves PCR als esportistes. El CSD, que ahir les considerava “indispensables”, ara les defineix com a “recomanables”. En declaracions a la Cadena SER, la seva presidenta, Irene Lozano, diu que seran el ministeri de Sanitat i les conselleries de Salut les que decideixin si s’han de fer, com i cada quan.


Hi haurà públic

La presidenta del CSD ha explicat que també s’ha arribat a un acord pel que fa a l’assistència de públic als recintes esportius. Si bé en el futbol professional creu que no n’hi podrà haver fins al 2021, en el cas de l’esport no professional d’àmbit estatal sí que se’n permetrà. Això sí, amb uns límits. El CSD fixarà que no es puguin superar els 500 espectadors en espais tancats i els 1.000 en espais oberts, i que en tots els casos es respectin les distàncies de seguretat. Són xifres inferiors a les que contemplava el pla sectorial d’esports de la Generalitat.

Respon