El debat electoral d'Olot: cinc candidats i tots els mitjans

Segona setmana de la campanya electoral i recta final cap a les eleccions municipals de diumenge. Aquesta nit, els partits amb representació a l’Ajuntament d’Olot es veuran les cares al debat organitzat per Ràdio Olot i cinc mitjans més de comunicació de la ciutat. El debat, estructurat en cinc blocs temàtics, es farà al Teatre Principal amb entrada lliure i obert a tothom.


La darrera vegada que va tenir lloc un debat d’aquestes característiques va ser ara fa quatre anys, al Torin, impulsat per Ràdio Olot amb la col·laboració de diversos mitjans i amb un gran èxit de públic i d’audiència. En aquesta ocasió, hem volgut que es celebri en un espai més gran i amb una solera especial. Fa quatre anys, s’organitzaven dos debats mediàtics: el de la ràdio i el de la tele. Aquesta vegada, els partits majoritaris, amb el suport d’altres formacions de l’Ajuntament d’Olot han anunciat als mitjans que els organitzaven que només anirien a un d’ells, argumentant que l’agenda electoral era massa plena i que consideraven que amb un sol debat gran n’hi hauria prou. El cas és que els mitjans s’han hagut de posar d’acord per dur-lo a terme. Això si, els partits només han pogut obligar als periodistes en la qüestió organitzativa, no pas en els continguts ni en l’estructura del debat, aspectes que han decidit de forma lliure i professional els mateixos professionals. El director de Ràdio Olot, Joel Tallant, explica quins són els mitjans organitzadors i què ha suposat una aventura d’aquestes característiques.

 

El debat d’Olot comptarà únicament amb els partits amb representació a l’Ajuntament d’Olot actual. Hi seran Pep Berga de Junts per Catalunya, Anna Barnadas, d’ERC, Josep Guix, del Partit dels Socialistes de Catalunya, Lluís Riera, de la Cup i Xavier Garcia d’Olot en Comú. Serà un debat a cinc i perquè tothom disposi del seu temps de glòria, comptarà amb cinc blocs perquè tothom en pugui obrir un. El primer bloc tractarà sobre les qüestions que afecten les persones, el segon sobre el model de ciutat, el tercer serà economia, el quart girarà entorn de les infraestructures i el cinquè sobre governança i participació. Joel Tallant, que moderarà el debat juntament amb Albert Brosa d’Olot Televisió, ha deixat clar que la idea és que sigui àgil. De fet, diu Tallant, un debat és per debatre idees i no pas per exposar els programes electorals.

 

El debat està previst que tingui una durada de poc més d’una hora i mitja si es compleixen els temps. Es podrà seguir en directe per Ràdio Olot, per Ser Catalunya i per Olot Televisió. La Comarca d’Olot, el Punt i Nació Garrotxa també en faran seguiment, alguns dels quals a través de l’streaming que posarà en marxa la televisió. Totes les plataformes de Ràdio Olot estaran operatives, així com les Xarxes Socials, on també es podrà seguir el millor del debat. Els oients també hi podran dir la seva amb l’etiqueta EM19 OLOT. Però l’emissora començarà a escalfar motors des de molt abans.

 

La prèvia del debat començarà a dos quarts de vuit del vespre, just després de l’informatiu. Comptarà amb un equip que controlarà estrictament els temps d’intervenció així com els tempos del debat. El podeu seguir per la ràdio o bé venir-lo a veure en directe al Teatre Principal. La cita, a dos quarts de vuit del vespre a la ràdio i a les 8 al teatre. S’obriran portes mitja hora abans i no cal invitació per poder-hi assistir. Un cop acabat el debat, hi haurà un post-match amb les valoracions dels assistents. També es farà una enquesta per saber qui creuen que ha guanyat el debat d’aquesta nit. Tot això i més, a Ràdio Olot.

Respon