El Dia de la Dalla dels Hostalets celebra 18 anys amb dalladors bascos i occitans

El Dia de la Dalla dels Hostalets d’en Bas arriba a la seva majoria d’edat aquest diumenge. Una activitat tradicional que es manté arrelada amb prats de dalla propers a les masies. A l’entorn de la celebració hi haurà una fira d’artesania, tallers i actuacions musicals.

Dia Dalla (vallbas.cat)

La celebració del Dia de la Dalla (Vallbas.cat) 

Passar la dalla servia per arreglar els prats quan creixia molt en èpoques com l’actual després de les pluges de primavera. L’herba es dallava per estètica però també per alimentar a animals petits de les granges com els conills. Fa 18 anys que s’engegava aquesta tradició del Dia de la Dalla als Hostalets per recuperar l’essència d’aquesta activitat molt tradicional i habitual en aquesta època.

Concurs de dalladors internacional

La fira té com a tronc central el concurs de dalladors que faran una exhibició al públic oberta també a aquells que ho vulguin provar. És un dels actes més esperats d’aquest esdeveniment que celebra 18 anys des que, els veïns dels Hostalets primer i la Comissió de Festes després, van anar impulsant i mantenint. Al concurs hi vindrà gent expressament del País Basc i d’Occitània.

Fira d’artesania

Una de les novetats d’aquest any és la consolidació de la fira d’artesania, on hi haurà més parades que en d’altres ocasions. Entre les propostes també hi haurà una cercavila, esmorzars i dinars populars a més d’una actuació musical a càrrec d’en Pere de les Cabres.

Respon