El Dia Mundial de l'Activitat Física que ningú no s'havia imaginat mai

Per primera vegada, se celebrarà sense poder practicar esport a l’aire lliure. Durant aquest confinament, la Generalitat ha impulsat la campanya ‘Gent activa des de casa’ i clubs i institucions locals han apostat per promoure l’esport des de les seves xarxes socials. Els experts recomanen variar molt el tipus d’exercicis per no perdre la motivació.


Repassem algunes de les iniciatives que han sorgit a la comarca en aquest reportatge


‘Gent activa des de casa’. És el que pretén aconseguir aquesta campanya que la Generalitat ha posat en marxa durant el confinament. A través de les seves xarxes socials, la Secretaria General de l’Esport envia consells curts i senzills perquè persones de totes les edats puguin practicar esport de manera moderada però continuada. La Generalitat recomana fer entre 30 i 60 minuts d’activitat física cada dia; evitar estar més de dues hores assegut de forma continuada; fixar-se una rutina diària; començar l’activitat de forma progressiva, pas a pas i sumant minuts; vestir-se amb roba i calçat còmodes, i hidratar-se bé durant i després de l’exercici.


Mantenir la motivació

Divertir-se mentre es practica esport a casa, com diu un dels consells de la Generalitat, és clau. Segons el preparador físic olotí Martí Matabosch, actual director de l’àrea de ciències de l’esport de la selecció mexicana de futbol, aquests dies el més important és no perdre la motivació. Per això, recomana variar molt les activitats a casa.


Les sessions online

Qui ofereix una gran varietat d’exercicis a través de Youtube i Instagram és el Club Natació Olot, que a més a més ha aconseguit establir una rutina setmanal: dilluns, proposa fer tonificació i pilates; dimarts, zumba; dimecres, pilates, glutis, abdominals i cames (GAC), i divendres, tonificació, GAC una altra vegada i estiraments. Són activitats dirigides online a través de directes d’Instagram i Youtube.


L’originalitat, clau

Altres gimnasos de la comarca també han apostat per fomentar l’activitat física a través de les seves xarxes socials i si hi ha un club esportiu que ha estat especialment original aquest és el Bosc de Tosca. El seu Instragram està farcit de directes amb sessions d’entrenament i, fins i tot, altres propostes que van més enllà de l’esport, com ara concerts i tallers de màgia.


Avui és es el Dia Mundial de l’Activitat Física i, si tot hagués anat bé, dissabte s’hagués fet al Firal d’Olot una jornada d’activitats per celebrar-lo. No es va poder fer, però durant el confinament, l’Institut Municipal d’Esports i Lleure ha començat la campanya ‘Belluga’t a casa’. A través de vídeos de Youtube, va oferint cada setmana sessions d’entrenament per treballar tot el cos i altres activitats, com ioga o zumba.


Com combatre el sedentarisme si no ens podem moure de casa? És una pregunta que algunes entitats esportives es van afanyar a respondre en els primers dies de confinament. Des d’aleshores fins ara, les iniciatives per fer esport en poc espai i entre quatre parets s’han anat multiplicant i moltes ja formen part del nostre dia a dia.

Respon