El dispositiu logístic de Lluèrnia, semblant al de les Festes del Tura

L’organització, els voluntaris, Protecció Civil i Policia Municipal vetllaran per la seguretat durant les sis hores que dura el certamen. Hi haurà carrers tallats, guals inhabilitats, pilones bloquejades i zones amb poca il·luminació que afectaran a més de 1.600 veïns. Des del consistori demanen arribar d’hora a la ciutat i preparar la visita.


Lluèrnia i les Festes del Tura són els dos esdeveniments més importants que s’organitzen a la ciutat d’Olot. Per la seva dimensió i per la seva participació. De fet, des de l’Ajuntament comparen el festival de la llum amb el dia més multitudinari de la festa major. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, diu que el dispositiu policial i logístic és similar.


L’Ajuntament ha enviat 1.600 cartes a veïns de la ciutat informant sobre les afectacions més directes que provocarà el festival. Hi haurà carrers tallats, pilones bloquejades, zones amb poca il·luminació o garatges als quals no es podrà accedir.


Des del consistori recomanen als visitants arribar d’hora (si es pot, dinar a Olot). També demanen als conductors que aparquin a la zona de l’estació, on hi haurà busos llançadora fins al centre. Per últim, recomanen preveure el recorregut que es vol fer per la cinquantena de muntatges. Segons l’organització, 25.000 persones van gaudir de l’última edició de Lluèrnia l’any 2016.

Respon