El Drac, el Conill i el Pollastre del Carme d’Olot no ballaran aquest estiu a causa del coronavirus

És la primera vegada en molts anys que les festes del barri olotí no comptaran amb la seva faràndula. Sí que hi haurà misses, però amb mesures d’aforament i d’higiene per evitar contagis. Des d’aquest dimarts fins al dia 20 hi haurà actes religiosos. També s’ha suspès el cant de la salve. 

Foto: Ràdio Olot


Una de les festes més icòniques i populars de l’estiu a Olot perd el seu principal atractiu: el ball del Drac, el Conill i el Pollastre. Les Festes del Carme 2020 no comptaran amb la seva faràndula a causa del coronavirus. Per tal d’evitar aglomeracions i contagis s’han suspès els actes populars. En parla el pare Jordà dels Carmelites d’Olot.

 

Pel que fa als actes religiosos, es faran misses del 7 al 15 de juliol a les set de la tarda i el 16 de juliol, dia de la mare de Déu del Carme, hi haurà tres cerimònies al matí al migdia i a la tarda. Són menys que altres anys i amb la diferència que s’haurà de regular l’aforament de l’església del Carme.

 

Durant les cerimònies queda prohibit fer el besamans a la mare de déu i tampoc es farà el cant de la salve. Amb més de 400 anys d’història, no es recorda que les Festes del Carme d’Olot es quedessin sense veure el Drac, el Conill i el Pollastre saltant i ballant a la plaça.

Respon