El Festival MOT pren la paraula

Aquest dijous torna el festival de literatura d’Olot, després de dos anys sense fer-se. Fins dissabte, passaran per la capital de la Garrotxa gairebé una vintena d’artistes en set converses diferents que tractaran sobre la creació. La Sala Torin serà la seu del festival i la plaça de Braus acollirà dissabte el VerMOT. Totes les conferències es podran seguir en línia.

Imatge d’una de les edicions prepandèmia del MOT (Mar´ti Albesa)


Des d’aquest vespre fins dissabte a la nit, Olot s’omple de paraules. Un any després de la seva suspensió per la pandèmia, el MOT torna a escriure sobre blanc en una edició que girarà entorn del procés de creació. Aquest dijous, Eloy Fernández i Alicia Kopf donaran el tret de sortida amb una conversa sobre la visió transgressora. A continuació seu, a les vuit del vespre, tindrà lloc una de les conferències esperades: Màrius Serra, Lana Bastasic i Mariano Peyrou parlaran de la creació amb paraules. La directora del MOT d’Olot, Judit Badia, explica a Ràdio Olot quin format tindran les xerrades.

 

El divendres també hi haurà doble sessió. Primer, a les sis de la tarda, la comissària del MOT, Glòria Bosch, dialogarà amb Pere Parramon i Manuel Baixauli sobra la novel·la ‘Ignot’ d’aquest últim autor. I a les vuit del vespre, Rodrigo Fresán i Silvana Vogt sobre les “connexions múltiples” de la ment a l’hora de crear i escriure. Totes les converses duraran una hora i hi haurà un marge per netejar la sala i ubicar els espectadors.

El Ver-MOT, l’acte estrella

I l’últim dia del festival, dissabte, el plat estrella serà el Ver-MOT a les 12 del migdia a la plaça de braus. Mercè Ibarz, Àngels Bassas, Jaume Coll i Eduard Escoffet tractaran la creació, més enllà de les paraules.

 

En cas de pluja el Ver-MOT es farà a la Sala Torín. Igual que les dues últimes converses del certamen: el MOT 2021 es tancarà amb Anna Guitart i Bernardo Atxaga dialogant sobre les connexions de les obres de l’escriptor basc; i amb Álvaro Colomer i Maylis de Kerangal tractant l’última novel·la de l’escriptora francesa ‘Un món a l’abast de la mà’. Amb ells, el MOT 2021 tancarà la setena edició. Per assistir com a públic cal descarregar-se una entrada gratuïta des de la pàgina web del MOT. Totes les xerrades es podran seguir en directe també a través del portal web del festival.

Respon