El futbol virtual substitueix el futbol real

Avui dimarts comença la lliga de Segona B del videojoc FIFA 20. La Unió Esportiva Olot hi participa amb Lluís Aspar de ‘gamer’. El jugador de Molló és l’encarregat de fer jugar l’Olot en un torneig on hi ha divuit dels vint equips del grup 3. Diu que ho fa per passar-ho bé i per col·laborar en una iniciativa que és benèfica. Equips garrotxins d’altres categories ja han jugat els seus tornejos.

El sorteig ha volgut que Aspar jugui la fase prèvia (@2bg3virtual)

Recupera la tertúlia del ‘Tercer Temps’ amb Lluís Aspar de protagonista


Tot va començar el primer cap de setmana de confinament. Ibai Llanos, el famós locutor d’esports electrònics, els coneguts com a eSports, es va inventar un torneig del FIFA 20 amb pràcticament tots els equips de primera divisió. Només hi van faltar el Barça i el Mallorca per motius de patrocini, però la resta hi van ser tots i el jugador del Reial Madrid Marco Asensio es va proclamar campió. La iniciativa, anomenada La Liga Challenge, es va poder seguir per internet, per la televisió i, fins i tot, per diversos països del món, i va aconseguir recaptar fins a 180.000 euros per combatre el coronavirus. Va tenir tant d’èxit que de seguida li van sortir rèpliques a les xarxes socials. Una d’elles, la de Segona B. El torneig del grup 3 comença avui dimarts amb la presència de la Unió Esportiva Olot. El ‘gamer’ serà Lluís Aspar. Ell mateix ha explicat com se’l va escollir en una conversa distesa al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot.


Lluís Aspar serà l’encarregat de fer jugar l’Olot en aquest torneig virtual que es podrà seguir des d’avui dimarts per internet. El de Molló debutarà a les 6 de la tarda en la fase prèvia contra l’Atlètic Llevant. Els partits es podran veure per la plataforma d’streaming Twitch i tothom hi podrà col·laborar aportant diners que aniran destinats a l’Hospital de Bellvitge.


Aspar diu que hi participa per…


I per això s’ha estat entrenant aquests dies. Assegura que no ha deixat de banda ni l’entrenament físic que li planteja cada dia el cos tècnic de l’Olot ni la feina de la universitat, però també admet que cada dia engega la PlayStation.


Més tornejos

Lluís Aspar ha estat el protagonista de la tertúlia de confinament d’aquest dilluns al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot. La Unió Esportiva Olot no és l’únic equip garrotxí que participa aquests dies en algun torneig de futbol electrònic. El Sant Jaume de Llierca, per exemple, va quedar tercer de la lliga del grup 1 de Segona Catalana. També hi ha hagut competició virtual al grup 17è de Tercera Catalana.

Respon